BCNVTGM

Barcelona va tenir grups de música

BARCELONA TÉ DE TOT. És una ciutat… cosmopolita, global, còsmica, “guirimàtica”… La gent diu que els Jocs Olímpics van fer de Barcelona la ciutat que és ara: amb els seus carrers pixats, la seva gentrificació i els lloguers abusius. Però no ens enganyem: abans de les Olimpiades Barcelona ja tenia carrers pixats. I a més tenia piscines d’aigua salada, “garitos” populars amb més ronya que clients i música, molta música. BARCELONA VA TENIR GRUPS DE MÚSICA. No us ho creieu? Doncs si us piquen les oïdes, treièu-vos l’anxova de l’orella i escolteu les històries d’aquests grups en la veu dels seus protagonistes, les històries musicals de la Barcelona popular. Prepareu-vos per marxar de viatge a velocitat sonora per la Barcelona que va tenir grups de música…

[   Primer episodi disponible al gener 2020   ]

BCNVTGM #0 (Pilot): Barcelona blues. Brighton 64 a la Sala Sidecar

Després del terratrèmol musical (i social) que va suposar el punk a finals dels anys 70, res va ser com abans. A Barcelona, dos adolescents de Sant Gervasi viatgen a Londres per assistir a un concert de The Clash. Inspirats per la contundència i l’energia desbordant del seu guitarrista i cantant, Joe Strummer, i per la imatge i l’espectacularitat de la posada en escena dels Who, els germans Gil, Albert i Ricky, formen a principis dels anys 80 el que és considerat el primer grup Mod d’Espanya: Brighton 64. Vestits amb americana i corbata, amb Barcelona Blues retornen el vibrant so britànic dels 60’. Agressivitat i estil. Rock and Roll i elegància: som els Mods!

Idea, guió, captació i edició de so: Aaron Cabañas

Entrevista a Brighton 64 enregistrada el 24 de maig de 2019.

En aquest episodi han sonat: Brighton 64, Los Canguros, The Clash, Nacha Pop, Sisa i Melodrama, Telegrama, The Who. 

Lectures: “Bola y Cadena: 20 años de explosión Mod” (Ricky Gil)

Programa publicat el gener de 2020

Agraïments: Ricky i Albert Gil (Brighton 64), Sala Sidecar, Adrià Marquès “El Marquès”, Radio Fabra/Dublab, Jaume Rodríguez (L’Auditori), Txema Cabañas, Luis Cerezo.