800x800-web (1)

Radio Skene

“Un viatge sonor dels bloquejos del cos que a partir d’exercicis (vocals i físics) “hackegen” les nostres entranyes”.

Ràdio Skene és un podcast format pel col·lectiu Lxs Skene (Helena Freiría i Carlota Miralbell) que explora a través de l’experimentació sonora les violències exercides als cossos feminitzats. Aquesta sèrie de set podcasts que plantegem per Ràdio ZZ són viatges sonors a través dels bloquejos del cos fins a trobar possibles hackejos o exercicis que permetin mobilitzar-los. Amb aquests registres sonors treballem l’escolta dels cossos i les seves parts silenciades, enfocant-nos en els set punts energètics principals que hi ha al nostre cos físic. Els set “chakres” seran el nostre mapa per a localitzar els dolors i transformar-los en plaer a partir de compartir la nostra vulnerabilitat. Utilitzem doncs, la vulnerabilitat com a eina emancipatòria.

Cinquè chakra, coses que no poden ser dites.

Espai d’escolta. A partir d’un paisatge sonor entorn les veus de cossos feminitzats es recorre la idea del col·lapse: des del bloqueig individual en l’espai íntim fins a la veu col·lectiva en l’espai públic. Aquesta proposta parteix de la recerca entorn la inscripció del subjecte patriarcal als cossos feminitzats i com es materialitza en la veu a través del col·lapse i el silenciament. A partir de mapejar experiències  històriques i actuals al voltant de la pràctica de la veu col·lectiva en cossos feminitzats dissidents es plantegen possibles maneres d’entendre l’existència i l’ús de la veu fora del falogocentrisme.

Idea, edició i disseny sonor: Carlota Miralbell

Revisió i tutorització: Maria Ruido.

Veus: Ariadna Salvador, Carlota Miralbell, Àlex Serra amb tots els assistents al seu taller Experimental Singing Circle i veus de la manifestació 8M.

Postproducció: Julián d’Avino, Carlos Parra i Carlota Miralbell.

Assistència tècnica: Julián d’Avino, Carlos Parra.