Ràdio ZZ és un projecte de web ràdio del cinema cooperatiu Zumzeig vinculat a la Xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona (XRCB).

Aquesta plataforma digital es presenta com la vessant sonora de la sala de cinema, com una plataforma que proposa un cinema per a les orelles amb la mateixa exigència de qualitat, innovació, experimentació i amb una perspectiva feminista integrada de forma transversal.

El cinema cooperatiu Zumzeig impulsa aquest projecte per expandir el seu univers artístic i cultural mitjançant el territori sonor. Es desenvolupa a través de podcasts creats per una comunitat d’autores i d’autors locals i internacionals, amb perspectiva de gènere i seleccionats pels seus formats innovadors, pels seus caràcters inèdits i una òptica arriscada.

Ràdio ZZ té com a objectiu principal proposar un espai de creació, de debat i de pensament crític transversal, interdisciplinari i feminista. El projecte aposta per la innovació sonora com a eina de construcció del pensament crític i d’obertura envers les arts i altres disciplines (història, literatura, cinema, teatre, arts visuals, filosofia…) El projecte té un doble objectiu; artístic i social. Alhora, es pretén enfortir la xarxa de persones i entitats al voltant del projecte, prioritzant i experimentant amb la creació comunitària i posant de relleu els processos horitzontals que la conformen.

Per altra banda, els continguts estan pensats, escrits, gravats, editats i finalment difosos gràcies a processos de creació col·lectius i col·laboratius. 

Tots els podcasts son creacions originals, peces sonores, sèries, en formats curts o més llargs, amb una línia editorial comuna: fugir de la rapidesa de l’actualitat i apostar per peces sonores arriscades i innovadores en el seu contingut i/o format.

A Ràdio ZZ els podcasts es creen amb temps i reflexió i totes les peces es caracteritzen per un fort treball d’investigació, d’escriptura i d’edició.